Hoe regelmatig kuist u uw muren en plafond af?

4
nov

Er zijn heel wat bijzondere verven op de markt te verkrijgen. De technologische vooruitgang staat niet stil en tegenwoordig kan u voor de gekste toepassingen al aangepaste verven kopen. Van magneetverf en krijtbord verf heeft u bijvoorbeeld vast al horen spreken, maar heeft u ook al eens aan brandwerende of antibacteriële verf gedacht?

Deze hoogtechnologische verven zijn zeker het overwegen waard. Ze worden intussen al regelmatig aangebracht in openbare gebouwen en het gebruik ervan is er vaak zelfs al wettelijk verplicht, maar ook in uw thuisomgeving bieden deze speciale verven heel wat voordelen.

Wat antibacteriële verf voor u kan betekenen

Antibacteriële verf is bijzonder in trek bij de voedingsindustrie en in de zorgsector. In een woonzorgcentrum, rusthuis of ziekenhuis bijvoorbeeld is het gebruik van antibacteriële verf tegenwoordig zelfs niet meer weg te denken.

Dat is erg logisch, want antibacteriële verf heeft als voornaamste eigenschap dat ze vuilafstotend werkt waardoor bacteriën zich gewoon niet meer aan het oppervlak kunnen hechten. De geverfde oppervlaktes kunnen bovendien gemakkelijk gereinigd worden. Het gebruik van deze technische verf optimaliseert zo de hygiënische waarde van de gehele ruimte.

De nieuwste ontwikkelingen op het vlak van antibacteriële verven is dat ze niet meer enkel vuilafstotend en dus bacteriewerend werken. Er bestaat intussen ook antibacteriële coating die actief bacteriën doodt die ermee in aanraking komen. Deze coatings zijn bovendien food grade compatibel en kunnen dus zelfs op werkoppervlaktes in de voedingsindustrie aangebracht worden zonder de voedselveiligheid in het gedrang te brengen.

Heeft u bijvoorbeeld last van astma, allergieën of een chronisch verminderde weerstand dan zijn stof en huisstofmijt uw gezworen vijanden. U poetst en schrobt, maar kuist u ook uw muren en plafonds regelmatig af? Ook daar blijven immers kleine stofdeeltjes hangen!

Misschien biedt uw woning laten schilderen met antibacteriële verf dan ook voor u dé oplossing?

Klinkt interessant? Neem contact met ons op voor meer informatie of om meteen een vrijblijvende offerte te ontvangen om uw muren en plafonds met antibacteriële verf te laten schilderen.

Wij werken uitsluitend met hoogtechnologische antibacteriële verven en coatings van Sikkens(r). Waarom wij zo overtuigd zijn van de kwaliteit van Sikkens® producten? Dat kan u hier nalezen.