Al eens aan energiebesparende verf gedacht?

26
nov

Met energiebesparende verf verlaagt u niet alleen uw energiefactuur

Nog nooit van energiebesparende verf gehoord?

Energiebesparende verf is een revolutionair en relatief nieuw product. Begin jaren ’70 ontdekten de ingenieurs van ruimteorganisatie NASA dat ze door keramiek te gebruiken, het hitteschild van de Space Shuttle konden optimaliseren. De technieken werden verfijnd en tegenwoordig wordt hetzelfde keramische principe nu ook bij de productie van energiebesparende verven toegepast.

Het keramische principe van energiebesparende verf

Kort gezegd bestaat energiebesparende verf enerzijds uit gevacumeerde holle kogeltjes (ceramic bubbles) en anderzijds uit extreem hechtend en zeer UV-resistent bindmiddel. Met deze samenstelling mag u energiebesparende verf gerust vergelijken met een vloeibare keramische tegel.

Deze verf doet meer dan energie besparen!

Hoe de vochtregulerende werking betere isolatie en energiebesparing oplevert.

Een ThermoShield verflaag fungeert als het ware als een membraan. Vocht en damp wordt in een enkele richting afgevoerd waardoor drogere en betere isolerende lucht wordt gecreëerd. De vochtregulerende werking zal de relatieve luchtvochtigheid rond de 55% houden.

Door drogere lucht te creëren worden ook schimmelvorming en damp- en koudebruggen tegengaan. Een gezondere lucht dus. De warmte kan zich bovendien ook geleidelijker in de ruimte verspreiden, wat een aangename gevoelstemperatuur oplevert.

Diverse onderzoeken en praktijkmetingen hebben het energiebesparende karakter van de verf aangetoond.

De ThermoShield binnenverven verlagen de stookkosten met gemiddeld 10%. Praktijkmetingen tonen aan dat de buitenverven gemiddeld 20% besparingen opleveren en de zonlichtreflectie van dakverven bereikt maar liefst 86% in de witte kleur en 80% in de lichtgrijze tinten.

Nog meer troeven

Behalve energiebesparend, isolerend, vochtregulerend en schimmelwerend is deze verf ook:

  • akoestisch verbeterend dankzij de holle keramische bolletjes
  • algen-, mos- en vuilwerend en weersbestendig (voor dakverven)
  • comfortverhogend dankzij de betere warmtespreiding en de natuurlijke afkoeling door verdampingskoelte in de zomer
  • anti-allergeen: De betere warmtespreiding vermindert luchtcirculatie en luchtwervelingen wat optimaal is voor personen die last hebben van astma of allergieën. Nicotineresten en vuilafzettingen kunnen zich niet aan de verflaag hechten en de verf is gemakkelijk afwasbaar. De verf is bovendien anti-statisch en bevat geen weekmakers of oplosmiddelen waardoor er ook geen schadelijke dampen vrijkomen.
  • duurzaam: de elasticiteit van het verfmengsel laat vrije uitzetting onder invloed van veranderende weersomstandigheden toe bij temperaturen van -40 tot + 150°C en zal daardoor de kans op scheurvorming aanzienlijk verminderen
  • brandvertragend volgens DINS 4102 B1 en B2
  • sneldrogend en snelhechtend
  • milieuvriendelijk: ThermoShield verven bevatten geen giftige biocides

 Waarvoor is ThermoShield verf geschikt?

Het ThermoShield gamma bevat verven voor elk gebruik. Er zijn interieurverven voor binnenmuren, exterieurverven voor gevels en ook dakverven. Zowel thuis als in openbare gebouwen is energiebesparende ThermoShield verf gebruiken een verstandige beslissing. U combineert namelijk de vele voordelen die deze verf biedt, met een betere isolatie en dus energiebesparing. Deze verf zal ook uw E-peil gunstig beïnvloeden.

Binnenkort energiebesparende verf op uw muren en daken?

de Antwerpse schilderscentrale is exclusief verdeler van de ThermoShield verven voor de Belgische markt. U kan deze verven bovendien niet enkel via ons aankopen, maar ze ook meteen vakkundig laten aanbrengen.

Neem contact met ons op om een vrijblijvende offerte voor de aankoop van verf en/of onze schilderwerken te ontvangen.